Polonara ilk kez kendisinden bahsediyor: “Acerbi gibi bir anti-doping kontrolü sayesinde testis kanseri keşfedildi”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Virtus Bologna takım arkadaşlarıyla grup antrenmanına döndükten üç gün sonra, Achille Polonara Son iki ayda yaşanan değişimleri ilk kez konuştu. Marche kanadı buluştu Dario Ronzulli ve diğer şeylerin yanı sıra hastalığı, testis tümörü ve tedavi yöntemi hakkında konuştu Virtus Segafredo Podcast’i.

Basketbol

Virtus, Polonara bir tümör için ameliyat edildi: teknik olarak başarılı bir ameliyat. Taraftarların pankartı: “Forza Achi”

kaydeden Simone Monari

10 Ekim 2023

“Zor zamanlar ama iyiyim”

“İyiyim, zor bir zamandı” diye açıklıyor Polonara32 yaşında, “Mutluyum, ameliyattan iki ay sonra kendimi iyi hissediyorum ve geri dönmeye hazırım. Geçen gün antrenman öncesi sanki maç yapmam gerekiyormuş gibi çok heyecanlıydım. İyi bir antrenman yapmaya çalıştım, iki ay topa dokunmazsam daha kötü olacağını düşündüm.”

“Doping testi sayesinde tümörü Acerbi gibi keşfettim”

Virtussina’nın kanat oyuncusu ve İtalyan milli takımı, “Tümörü Brescia’daki Süper Kupa finali sonrasında yapılan anti-doping testi sayesinde keşfettim” diyor. Bu e-postayı 6 Ekim’de öğle yemeğinden sonra Federal Dopingle Mücadele Savcılığı’ndan aldım. Anormal bir değer vardı, bu değerin vücudumdan gelip gelmediğini iki hafta içinde kanıtlamam gerekiyordu. Takviye alma vb. konularda sakindim. Virtus’tan Dr. Rizzo ile iletişime geçtim. Bana endişelenecek bir şey olmadığını söyledi ama bende Hcg değeri vardı, bu da normların dışındaydı. İnternette kısa bir araştırma yaptım ve hastalığı aynı şekilde keşfeden Francesco Acerbi hakkında bir yazıya rastladım. Rizzo bana ulaşıyor, “Sınav yapmak için Sant’Orsola’ya gitmeliyiz”. Muayene yapılır yapılmaz ultrason makinesini üzerime koydular ve bu tümör hemen görüldü. Ancak doktorlar beni rahatlattı. Ameliyat bittikten sonra CT taramasının sonuçlarını beklemek zorunda kaldım ve bu bekleme en kötü şeydi. Artık en zor anın geride kaldığını umuyorum.”

“Aile bana yakındı, onların iyimserliği esastır”

Polonara şunları ekliyor: “Takım arkadaşlarının maçını izlemek çok zordur ama sağlık her şeyden önce gelir. Daha sonra geri kalan her şeyi düşünüyoruz. Hayatımda hiç sağlık sorunu yaşamadım, kendimi şaşkına dönmüş halde buldum. Ailem her zaman çok olumlu olmuştur. Bu durumlarda iyimser olmak önemlidir. Sosyal medyadan bana yazan, bu sorunu yaşayan pek çok kişi ‘bakın sonuçta her şey eski haline dönüyor’ dedi. Daha sonra sorunumu öğrenen diğer kişiler bazı kontroller yaptılar ve bu sorunun kendilerinde olduğunu keşfettiler.”

Konular