Demokrat Grill NIH Lideri Kesikler: çekimleri kim çağırıyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Trump yönetimi son aylarda ülkenin tıbbi araştırma finansman cihazını düzenlediğinde, Ulusal Sağlık Enstitüsü bilim adamları ve yöneticileri, ajans direktörü Dr. Jay Bhattcharya'nın ne kadar özerkliğe sahip olduğunu merak etti.

Sonuçta, Elon Musk'un imza maliyet düşürme projesi, Elon Musk Hükümeti'nin verimliliği, araştırma hibelerini iptal etmeye veya geciktirmeye yardımcı oldu. Diğer projeler, Başkan Trump'ın üniversitelerle anti -semitizm hakkındaki imasına kurban edildi. Ancak Salı günü NIH'nin etkisini ortadan kaldırma fırsatı göz önüne alındığında, Dr. Bhattacharya, ajansın ajansının araştırma kurumlarını finanse etmek için belki de kayalık zamanı talep etmek için Little.

Senato Fonları Komitesi üyeleri Dr. Bhattacharya, Northwestern Üniversitesi'ne verilen hibelerin “ofisimin önünde gerçekleşti” dedi.

Yetkili, NIH bütçesini 18 milyar dolar, “Kongre ve yönetim arasında bir işbirliği” azaltma önerisinin ve kesintilerin ajansı nasıl etkileyeceği hakkında ayrıntılı olarak konuşmayı reddettiğini söyledi.

Ve 2026 2026 bütçe teklifinde pişirilen ücretli bir adım, Dr. Bhattcharya'nın devam eden yasal anlaşmazlıklara atıfta bulunarak, 2026 2026 bütçe teklifinde pişirilen ücretli bir adım.

Komitedeki birkaç Demokrat, ajansın konularını kimin çektiği konusunda kafası karıştı.

“Bu finansmanı kimin tutacağını bilmek istiyorum?” Bir Demokrat olan Wisconsin'den Senatör Tammy Baldwin'i istedi, NIH'nin bu yıl aynı dönemden daha az milyarlarca dolar dağıttığını kanıtladı. “Sen misin? Doge için mi? OMB mi?” Yönetim ve bütçe için ofise ekledi ve atıfta bulundu. “Bu kararları kim alır?”

Dr. Bhattacharya, “Bu akademisyenlerin bazılarına yol açan bir dizi karar var.” Örneğin, “siyasallaştırılmış bir bilim” olarak tanımladığı şeyden uzaklaşmanın, geçmişte çeşitlilik ve eşitlik sorularıyla bağlantılı araştırmaları tanımlamak için kullandığı bir terim olduğunu söyledi. Ancak, Harvard ve diğer önde gelen kurumlarda araştırma finansmanı üzerindeki kısıtlamaların “yönetim ile birlikte” olduğunu söyledi.

Başka bir Demokrat olan Illinois'den Senatör Dick Durbin, Dr. Bhattacharya'nın Kuzeybatı'daki hükümet tarafından donmuş araştırma ödemelerinin sorumluluğunu almayı reddettikten sonra güçlü bir şekilde tepki gösterdi.

Nisan ortalarında bir NIH yetkilisinden, Dr. Bhattcharya'yı onayladıktan haftalar sonra, çalışanlar Kuzeybatı ve diğer birkaç üniversiteye hibe vermemeleri ve kurumlara finansmanlarının neden dondurulduğunu söylemeleri talimatını verdiler.

“Para ofisinde duruyor,” dedi Durbin Dr. Bhattcharya'ya. “Başka bir kişiyi suçlama.”

Trump hükümetinin gelecek yıl ajansın harcamalarını önemli ölçüde azaltma çabaları, Cumhuriyetçi Maine'den Senatör Susan Collins de dahil olmak üzere her iki tarafın senatörleri tarafından eleştirildi.

Bhattcharya'ya önerilen azalma “çok can sıkıcı” dedi. “Etkili tedaviler ve ilaçlar, Alzheimer, Kanser, Tip -1 Diyabet gibi hastalıklar için geliştirilmelerini geciktirir veya engeller.” Planların “Çin'in arkasına düşme” riski altında olduğunu söyledi.

Dr. Bhattcharya, NIH'nin Alzheimer ve diğer hastalıkları araştırmak zorunda olduğunu ve “tüm Amerikalıların sağlık ihtiyaçlarını” karşılamak için yasa koyucu ile birlikte çalışacağını söyledi.

Yönetmen, Trump yönetimi ile tıbbi araştırma finansmanını yayınlayacak önde gelen üniversiteler arasında bir anlaşmaya kapıyı açtı, ancak böyle bir anlaşma veya böyle bir anlaşmanın gelişi için herhangi bir ayrıntı vermedi. “Bu sübvansiyonların mevcut olduğu üniversitelerle bir karar verilebileceğini umuyorum” dedi.

Son birkaç ay içinde, NIH aniden 1.300'den fazla hibe fiyatına son verdi ve 1.000'den fazla proje için finansmanı geciktirdi. Pazartesi günü, çok sayıda NIH çalışanı, bu önlemlerin ideolojik tercihler temelinde alındığı ve araştırma görevlileri olmadan sansürlendiği bir mektupta isimlerini imzaladı, burada sağlık farklılıkları, Covid, iklim değişikliğinin sağlık etkileri ve cinsel sağlığın etkili bir şekilde sansürlendiği konular üzerine araştırmalar.

Dr. Salı günü Bhattcharya, bilim adamlarının finansman kesintileri yapma süreci kurduğunu söyledi. Ajansın, birkaç hafta içinde temyiz başvurusunu inceleyeceğini söyledi.