Brittney Griner, tutukluluğunun ardından Met Gala’da: ”Rusya’nın en karanlık dönemi, benim disiplinim sayesinde kurtuldu”

kunteper

Global Mod
Global Mod
Moskova’nın barlarından New York’taki Met Gala 2023’teki podyuma: brittney griner Rusya’da dokuz ay hapis yattıktan sonra nihayet gülümsemesini yeniden bulur. ABD basketbol şampiyonu, ABD’de yasal ancak Rusya’da yasaklanmış bir madde olan sıvı esrar içeren bir şişeye sahip olduğu için Şubat 2022’de Rusya’nın başkentindeki havaalanında tutuklandı.

”Rusya’nın en karanlık dönemi”

Met Gala, New York’taki Metropolitan Museum of Art Kostüm Enstitüsü’nün yararlandığı yıllık bir bağış toplama galasıdır ve Griner, eşi Cherelle ile birlikte Calvin Klein şampanya elbisesi ve balıkçı yaka ile geldi. Geçen hafta Rusya’da geçirdiği dokuz aylık tutukluluğu anlattığı eşinin düzenlediği basın toplantısında güçlükle tuttuğu gözyaşlarının ardından fotoğrafçıların önünde bol bol gülümseme: ”Hayatta az çok hepimiz bir şeyler yaşadık. olumsuzluklarla yüzleşmek. Bu oldukça büyüktü. Sanki bir eğitimmiş gibi üstesinden gelmek için disiplinime, sıkı çalışmama güvendim. Zorluklara yabancı değilim” dedi.

”Bir daha asla yurt dışında”

Brittney, Rus silah tüccarı Viktor Bout’un serbest bırakılması için bir mahkum takasından sonra serbest bırakıldığı geçen Aralık ayına kadar hapisteydi. Konuya ABD Başkanı Biden da müdahale etti. Şimdi Griner sadece basketbolu düşünmeye geri dönmek istiyor ve aslında Phoenix Mercury ile bir sözleşme imzaladı. Yine Moskova’da tutuklu bulunan gazeteci Evan Gershkovich’i de Rusya topraklarındaki ABD’li tutsakların tüm isimlerinin yazılı olduğu bir tişörtle hatırlayan şampiyon, “Artık olimpiyatlar dışında yurtdışında oynamayacağım” sözü verdi.

konular