Basketbol Dünya Kupası, Güney Sudan’ın hikayesi: Dünyanın en fakir ülkelerinden biri artık hayal edebiliyor

kunteper

Global Mod
Global Mod
Şuna: Basketbol Dünya Kupası Afrika kendini hissettiriyor. üç uyruklu, Güney Sudan, Yeşil Burun Adaları Ve Fildişi Sahili, sırasıyla Çin, Venezuela ve Fildişi Sahili’ne karşı maçlarını kazandı. Üçü de bir sonraki tur için yarışıyor. Ama aynı zamanda daha fazlası için. Zaten D Grubu’nda elenen Mısır ile birlikte, 1. sıra için oynayacaklar. Paris Oyunları 2024: Final sıralamasında diğer üçünün önünde kalmak yeterli olacaktır. Bu çok özel yarışta en güçlüsü öyle görünüyor ki Güney Sudan2011’den beri bağımsız bir devlet olan, gezegendeki en fakir ülke olarak kabul edilen, son yıllarda iç savaştan ağır darbe alan ve kendi bünyesinde kapalı bir arenası olmayan bir ülke. Sadece sporda değil, dünyanın en büyük güçlerinden biri olan Çin’e karşı Güney Sudan 20:89-69 kazandı. Ve Manila’daki ilk yarışta kazanmaya çok yaklaşmıştı. Porto Riko: Maç uzatmaların ardından sona erdi. İstismar parlak yıldızlar ancak bu gerçek bir sürpriz değil.

Afrika ön eleme turunda Güney Sudan, yerel federasyon başkanı ve tüm oyuncuları işe almaktan sorumlu olan eski NBA yıldızı Luol Deng’in mükemmel çalışması sayesinde, Afrika ön eleme turunda oynanan 12 maçın 11’ini kazanmayı başardı. Bunların arasında Chicago Bulls’un guardı da var. Carlik JonesDoğuştan Amerikalı ama Güney Sudan pasaportlu, Sasha Djordjeviç’in Çin’ine karşı 21 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

Güney Sudan’dan Manila’ya giden rota

Yol daha önce çok inişli çıkışlıydı. Güney Sudan, dünya elemelerine ilk kez katıldı ve FIBA sıralamasında 63. sırada yer alarak grubu Mısır ve Senegal’in önünde birinci sırada tamamladı. Aslen Güney Sudanlıydı Manute Bol2010 yılında ölen şimdiye kadarki en uzun oyuncu (231 cm) ve şu anki Orlando Magic yıldızı ve Paolo Banchero’nun takım arkadaşı Bol Bol’un babası. “Manute doğru şeyleri temsil ediyordu” dedi Luol Deng Geçen Haziran Dünya Mülteciler Günü ile ilgili bir röportajda. “Ünlüydü, basketbol oynuyordu, herkes boyundan bahsediyordu ama Manute her zaman eve gelir ve kendisine verileni geri verirdi. O öyleydi ve basketbol onu asla değiştirmedi. Basketbola girdim çünkü Manute tatile çıktı Güney Sudan toplumuna yardım etmek. Yani eğer kendi ülkelerindeki insanlara yardım etmeye çalışan biri olmasaydı, sahip olduğum fırsatlara asla sahip olamazdım.” İngiliz vatandaşı olan Luol, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da oynadı ve bu başarıya ulaşan bisikletçilerin bir kısmının geldiği Deng Kamplarını kurdu; bu, iki ülkede daha önce hiç Olimpiyat madalyası kazanmamış bir ülke için en büyüğüydü. NBA ve Fiba işbirliğinden doğan Pan-Afrika basketbol şampiyonası BAL’de ayrıca Cobra Sport of Juba adında bir Güney Sudan takımı da vardı.

Carlick Jones: ‘Henüz işimiz bitmedi’

Wenyen Gabriel yıldız ve kapak adamı. Geçen sezon Lakers’ta forma giydi ancak kariyeri boyunca Kings, Trail Blazers, Pelicans, Nets ve Clippers’ta da forma giydi. NBA’de 145 maç, uzun forvet, 32 numara ama sadece milli takımda – çünkü Lakers’ta Magic’ten sonra 32 numara bir daha asla kimseye ait olmayacak -. Diğer NBA ise Bulls’un guardı Carlik Jones. “Hayır, henüz işimiz bitmedi. İlk maçı kazandığımız için sonraki maç hakkında konuşmak istemiyorum. Sadece gecenin tadını çıkarmak istiyorum.” “Kazanmak çok güzel. Bütün bunların bir parçası olmaktan, kardeşlerimle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu harika bir duygu. Bu noktaya gelmek için neler yaşadık?” nokta… insanlar bunun ilham verici olduğunu anlamıyor. Heyecan verici. İnsanlar bunun arkasındaki hikayeyi, yaşadıklarımızı tam olarak anlamayabilir” dedi maç kağıdında 14 puanı bulunan Nuni Omot. Güney Sudanlıların iç dış maçı 30 Çarşamba günü Sırbistan ile oynanacak. Bir sonraki turda Parlak Yıldızlar İtalya’yı yolda bulabilir.