LMK TC hissesi kaç lot verdi ?

Selin

New member
LMK TC Hissesi Kaç Lot Verdi? Kadın-Erkek Bakış Açılarıyla Büyük Forum İncelemesi

Selam forumdaşlar,

Hepimiz biliyoruz ki borsa dediğimiz bu renkli, bazen kahkaha attıran, bazen "elimde niye bu kağıt var?" diye tavana baktıran dünyada bedelsiz açıklaması ayrı bir heyecandır. Hele bir de LMK TC gibi “beklenmedik hamleleriyle” ünlü bir hisse olunca, insan ister istemez telefon ekranına yapışıyor: “Abi kaç lot verdiii?”

Ama fark ettim ki, bu soruya kadınlar ve erkekler tamamen farklı modlarda yaklaşıyor. Yani, borsa masasında bile cinsiyetler arası iletişim kazaları yaşanıyor. Dedim ki, gelin bunu biraz masaya yatıralım. Hem gülelim hem öğrenelim.

---

1. Erkeklerin Çözüm Odaklı Lot Arayışı

Erkek forumdaşlarımızda şöyle bir refleks var:

Hisse bedelsiz açıklıyor, adamlar anında hesap makinesine sarılıyor. Bir tanesi geçen gün "Abi 0,40 bedelsiz veriyor, demek ki 1000 lotum varsa..." diye başladı, 5 saniye içinde lot hesabını yaptı, yanına bir de “hissenin yeni fiyatı kaç olur” diye ekstra tablosunu çıkardı.

Ve ilginçtir, erkeklerin bu süreçte kullandığı cümleler genelde şu minvalde oluyor:

- "Yatırım tavsiyesi değildir ama..." (Tüm planı çizmiş olmasına rağmen)

- "Şimdi buradan girilir mi abi?" (Zaten girmiş, hatta hisse cüzdanda)

- "Bence tavan serisini başlatır" (Ama kesinlik yok, çünkü bu borsa)

Erkekler lot konusuna sanki askeri operasyon planlıyormuş gibi yaklaşıyor. Harita var, strateji var, bekleme süresi var. Biri "Kaç lot verdiler?" diye soruyor, cevap "Abi senin lot kaçtı?" diye başlıyor.

---

2. Kadınların Empatik ve İlişki Odaklı Lot Yaklaşımı

Kadın forumdaşlarda durum biraz daha... nasıl desem... insani 🙂

Örneğin, bedelsiz açıklanınca lot hesabı yapıyorlar evet, ama önce bir hal hatır sorma var:

- "Ay senin hisseyi gördüm, çok sevindim, hayırlı olsun."

- "E bak, uzun zamandır elinde tutuyordun, emeğinin karşılığı işte."

- "Ben sana demiştim, LMK TC sabır işi diye."

Yani olay sadece “kaç lot” değil, “bu süreçte ne hissettin, mutlu musun?” kısmı da önemli.

Bazen bedelsiz oranı düşük çıksa bile, teselli cümleleri devreye giriyor:

- "Olsun canım, hiç yoktan iyidir."

- "Belki bu bir başlangıçtır."

- "En azından moral oldu."

Bu yüzden kadın forumdaşlar sayesinde, bedelsiz sonrası tartışmalar biraz daha pozitif seyrediyor. Bir bakmışsın, rakamlardan çok moral ve motivasyon konuşuluyor.

---

3. Forumda Karışık Tepkiler: “Abi Şaka mı Bu?”

LMK TC, geçenlerde bir bedelsiz açıkladı ya… İşte o gün forum tam anlamıyla karıştı.

Bir köşede erkekler “Abi 0,15 mi bu? Biz bunun için mi bekledik?” diye hesap kitap yaparken, diğer köşede kadınlar “Olsun, bak artı yazacak ekranına” diye moral veriyordu.

Arada da “mizah departmanı” devreye girdi:

- "LMK TC bana bedelsiz değil, bedelli borç vermiş gibi hissettiriyor."

- "Bu kadar lotu çocuğuma miras bırakırım, fiyat gelmez ama anı olur."

- "Bedelsizi görünce sevindim, oranı görünce eski sevgilimi hatırladım."

Yani anlayacağınız, LMK TC sadece lot dağıtmıyor, forumda sosyolojik bir inceleme konusu yaratıyor.

---

4. Kadın-Erkek Kombosu: Ortak Bedelsiz Hesap Masası

En eğlenceli anlar ise kadın ve erkek forumdaşların ortak hesap masası kurduğu zamanlar.

Erkekler Excel tablosunu açıyor, kadınlar yanına kahve getirip “Bak bence bu hisseye uzun vadeli bakmak lazım” diyor.

Ve o masada şu diyaloglar geçiyor:

- Erkek: “0,25 bedelsiz demek, şu kadar lot artışı...”

- Kadın: “Tamam da fiyat düşünce moralin bozulmasın, unutma elinde daha çok hisse var.”

- Erkek: “Ama değer aynı kalıyor, lot artıyor sadece.”

- Kadın: “Olsun, insan psikolojisi işte. Çok görünce mutlu oluyor.”

Bir noktada erkek matematikten, kadın psikolojiden taviz vermiyor. Ama ortaya çıkan şey, borsanın sadece rakam değil, bir ruh hali yönetimi olduğunun kanıtı oluyor.

---

5. Sonuç: LMK TC Hepimizi Test Ediyor

LMK TC'nin bedelsiz dağıtımı, forumu adeta bir ilişki testi alanına çevirdi.

Erkekler hızlı hesap ve plan peşinde, kadınlar ise süreci anlamlandırma ve duygusal destek tarafında.

Ama işin güzeli, bu farklı bakış açıları birleşince ortaya hem bilgi dolu hem de kahkahalı başlıklar çıkıyor.

Benim önerim şu:

Bir dahaki LMK TC hamlesinde, forumda ortak canlı bedelsiz izleme partisi yapalım. Erkekler hesaplasın, kadınlar yorumlasın, mizahçılar da esprileri sıralasın. Sonunda “Kaç lot verdiler?” sorusu hem teknik hem duygusal hem de komik bir cevap bulsun.

Şimdi söz sizde forumdaşlar:

LMK TC’nin son lot dağıtımı sizce müthiş bir yatırım fırsatı mı, yoksa moral motivasyon hediyesi mi?

Yorumlarınızı bekliyorum, Excel tablosunu da açtım, kahveyi de koydum.

---

İstersen sana bir de bunun altına forum stili 10-15 adet esprili kullanıcı yorumu ekleyebilirim, böylece yazı tam bir tartışma başlatıcı olur. Onları da ekleyeyim mi?