Basketbol, mükemmel serbest atış Güney Kore’de mevcut ve oynanıyor

kunteper

Global Mod
Global Mod
Hatasız serbest atış mevcut değil. Gerçekten evet ve Güney Kore şampiyonasının oyuncuları bize bunu öğretebilir. Hayır, bu değil büyükanne tarzı diğerleri arasında kullanılan Rick Barry ve hala aktif olan eski Sassari’den, Chinanu Onuaku: halkanın içinde alçalan bir parabol ile alttan çekim. Başarı şansı en yüksek olanlar serbest atışlardır: yani çembere değil skor tabelasına yönelik atışlar. Gizemi keşfettikleri Kore’de, dünyanın geri kalanına kıyasla çok yüksek yüzdelerle içeri giriyorlar.

Eric FawcettAmerikalı bir kolej koçu, ilk olarak Güney Kore liginin %80’in üzerindeki alışılmadık derecede yüksek yüzdelerine dikkat çekti: “Üniversite basketboluna getirebileceğim yenilikçi bir şey var mı diye sürekli olarak yabancı ligleri izliyorum. Bu yüzden Kore şampiyonasına bir göz atayım diye düşündüm.” Böylece Fawcett, serbest atışların çoğunlukla arkalığa, dolayısıyla yandan atılarak atıldığını fark etti. Twitter’da şunları yazdı: “İlk kez bir oyuncunun bunu yaptığını gördüm. ‘Vay be, ilginç biri ve faul çizgisinden %82 şut atıyor’ diye düşündüm. İkinci seferde yine şaşırdım ama üçüncüyü, dördüncüyü, beşinciyi görünce bunun aslında bir trend olduğunu anladım.” Güney Koreli serbest atış atıcılarının özel becerilerini gösteren birçok video var.

Üstelik, serbest atışlarda daha az yetenekli oyunculara, genellikle uzun adamlara (pivot ve uzun forvet) faul yapmak da bir oyun stratejisidir. Hack-a-Shaq, Lakers’ın rakip takımları tarafından tarihsel olarak kullanılan bir sistemdi: durdurulamayanlara sistematik faul Shaquille O’Neal daha büyük bir başarı şansı garantiledi. Bugün basketbolda en çok hedef alınan NBA oyuncularından biri Yunan Giannis Antetokounmpo, kariyer ortalaması %70’in biraz üzerindedir. Filipinler’de devam eden Dünya Kupası’nda takımların yarısından fazlası, süre durdurulduğunda ortalama %75’in altında kalıyor.